A QTS 5.2 bétaverziója tartalmazza a Biztonsági Központot az aktív fájlaktivitás-felügyelethez, valamint a rendszerbiztonság és az adatvédelem javításához

A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) ma kiadta a QTS 5.2 béta NAS operációs rendszert, benne a Biztonsági Központtal, amely aktívan figyeli a fájltevékenységeket, hogy megakadályozza a zsarolóvírus fenyegetéseket. A továbbfejlesztett rendszerbiztonság és a TCG-Ruby öntitkosító meghajtók (SED) támogatása tovább erősíti az adatvédelmet. Emellett számos optimalizálás történt az üzemeltetés, a konfigurálás és a kezelés lépéseiben, valamint folyamataiban, ami jelentősen javítja az általános felhasználói élményt.

Tim Lin, a QNAP termékmenedzsere nyilatkozta: „A QNAP elkötelezett, hogy naprakészen tartsa adattárolási és -kezelési megoldásait, stabil és megbízható NAS-tárolómegoldásokat kínálva, hogy megfeleljen a mai felhasználók megnövekedett elvárásainak, akiknek a biztonság, a hatékonyság és a rugalmasság a legfontosabb.”

A QTS 5.2 főbb újdonságai:

  • Kernel Mode SMB Daemon gyorsítótechnológia: A QTS 5.2 támogatja a Kernel Mode SMB Daemont, amely tovább javíthatja a NAS SMB átviteli teljesítményét. Ez a javulás egy all-flash tárolóarchitektúrában különösen észrevehető.

  • Biztonsági központ, védelem a zsarolóvírusokkal szemben: A fájltevékenységek folyamatos felügyeletével proaktívan védi az adatok biztonságát. Ha a NAS szokatlan fájltevékenységeket észlel, a rendszer azonnal óvintézkedéseket (védelem/mentés/blokkolás) tesz, hogy minimalizálja a zsarolóvírusok fenyegetései, támadások vagy emberi tényezők által okozott adatvesztés kockázatát és a károkat.

  • SED-támogatás az új TCG-Ruby szabvánnyal: A TCG-Ruby specifikációkat biztosít az NVMe és más modern tárolási technológiáknak, igazodva a vállalatok és adatközpontok jelenlegi igényeihez, és megkönnyítve az előírásoknak való megfelelést (például GDPR, HIPAA és HITECH). A SED a beépített titkosítási processzoron keresztül titkosítja az adatokat a teljes meghajtóra vonatkozóan, ami egy extra védelmi réteget jelent az információbiztonságnak.

  • NAS rendszerbeállítások mentése/helyreállítása nagyobb rugalmassággal: Amikor a felhasználók biztonsági mentést készítenek a NAS rendszerbeállításairól, megkapják a biztonsági mentés tartalmi információit, beleértve a rendszer-, hálózati- és engedélybeállításokat. A NAS rendszerbeállításainak visszaállításakor a felhasználók kiválaszthatják a visszaállítandó elemeket, például az engedélybeállításokat vagy a hálózati konfigurációkat, nagyobb kényelmet biztosítva.

  • Telepített alkalmazások listája a kényelmes eszközcseréért: A NAS-ra telepített alkalmazások listája feltölthető a myQNAPcloudba. Amikor a felhasználók lecserélik az eszközüket vagy több NAS-egységet kezelnek, a lista segítségével gyorsan feltelepíthetik ugyanazokat az alkalmazásokat más NAS-eszközökre, hogy időt takarítsanak meg.

  • Gyorsabb NAS-indítás/leállítás: A QTS 5.2 akár 30%-kal javítja az indítás és leállítás sebességét.

  • Kényelmesebb AD-tartományi bejelentkezés: Miután hozzárendeled a QNAP NAS-t a tartományszolgáltatáshoz, a tartományi felhasználók bejelentkezhetnek a NAS-ra a tartományi felhasználónevükkel és jelszavukkal. Mostantól a felhasználók gyorsan bejelentkezhetnek a domain felhasználónevük egyszerű megadásával, anélkül, hogy az AD-tartomány nevét kellene begépelniük.

  • Teljes Windows® PC/szerver rendszermentés: A NetBak PC Agent segédprogram Windows® számítógépekre és szerverekre történő telepítésével a felhasználók a teljes rendszerről, lemezekről, mappákról és fájlokról készíthetnek biztonsági mentést QNAP NAS-ra, és szükség esetén visszaállíthatják azokat. A globális deduplikációval és az egyedülálló szintetikus inkrementális biztonsági mentési technológiával az adatmentés és a helyreállítás ideje jelentősen csökken.

Tudj meg többet a QTS 5.2 bétaverziójáról és csatlakozz a bétaprogramhoz a https://www.qnap.com/go/qts/5.2.0 oldalon!
A QTS 5.2 bétaverziója elérhető a Download Centerből.
Megjegyzés: A funkciók változhatnak, valamint előfordulhat, hogy nem minden QNAP termékhez állnak rendelkezésre.

You may also like